ChiRunning, de nieuwste hardlooptrend uit Amerika, verovert Nederland. Deze combinatie van hardlopen, mindfulness en Oosterse technieken zorgt voor een vermindering van blessures zoals peesontstekingen, versleten knieën en pijnlijke scheenbenen. Schrijf je snel in om kans te maken op een clinic in het Vondelpark op 16 mei.

Auteur en ChiRunning instructeur Marion Meesters bracht ChiRunning naar Nederland. Zij schreef er een praktisch boek over, de Kracht van ChiRunning, dat per 12 mei in de winkel ligt. Chirunning is handig voor de beginnende sporter, die door de ontspannende manier van bewegen gaat houden van hardlopen. Maar ook voor de ervaren duurloper. Die krijgt technieken aangereikt om blessurevrij door het leven te gaan. Deze technieken zijn minder belastend en efficiënter dan andere hardloopstijlen. “ChiRunning is een manier om dichter te komen bij hardlopen zoals de natuur het bedoeld heeft”, aldus Marion Meesters. “Je zou kunnen zeggen dat in ChiRunning Oosterse wijsheid en Westerse wetenschap elkaar ontmoeten”.

Op vrijdagavond 16 mei geeft Marion Meesters een lezing bij centrum De Roos in Amsterdam en een clinic in het Vondelpark. De bekende psychiater Bram Bakker en zelf ook Chirunner, opent de avond. Wees er snel bij, want er zijn slechts 90 plaatsen beschikbaar.