Kinderen horen geen kanker te krijgen. Daar zijn we het allemaal over eens. Toch gebeurt het nog steeds. Dat moet veranderen. Er is geld nodig voor meer onderzoek naar nieuwe behandelingen. Om dat bij elkaar te krijgen, lopen een groot aantal bikkels op 1 november de New York Marathon voor KIKA. En ze organiseren op dinsdagavond 21 april een benefietgala in Theater Amsterdam.

Het wordt spectaculaire avond met optredens van cabaretiers, auteurs en bevlogen sprekers. ‘Ice Man’ Wim Hof zal het wereldrecord ijsbadzitten verbeteren. Dat doet hij deze keer niet door zelf zo lang mogelijk de koude te trotseren, maar door zoveel mogelijk mensen een ijsbad te laten nemen. 

Wim 1
Het programma begint om 19.30 uur met een lezing van arts en onderzoeker William Cortvriendt over evidence based gezond blijven. In februari van dit jaar lanceerde hij zijn boek ‘Hoe word je 100?’, intussen een bestseller. Daarna volgt een optreden van cabaretière en schrijfster Marjolijn van Kooten, die een angststoornis heeft en daar ook een boek over schreef : ‘Schijtluis’. Vanaf september staat ze samen met psychiater Bram Bakker op de planken met de voorstelling ‘Geen Paniek’.

 

images

 

Na de pauze geeft DWDD-professor Erik Scherder een inspirerend voordracht over de gevaren van bewegingsarmoede. Aansluitend volgt de officiële lancering van het boek dat Koen de Jong schreef over Wim ‘Iceman’ Hof (‘Koud kunstje’) en de wereldrecordpoging ijsbadzitten. De presentatie is deze avond in handen van de veelzijdige psychiater en hardloper Bram Bakker. Kaartjes voor deze avond kosten 50 euro en gaan rechtstreeks naar KiKa. Bestellen kan via: www.runforkikamarathon.nl/vitaalpunt