Als uitgever van non-fictie boeken over gezondheid kun je toch heel verschillende titels aanbieden. In de maand november verschenen twee boeken die allebei voldoen aan de criteria die we bij Uitgeverij Lucht hanteren, maar die tegelijkertijd toch totaal anders zijn.

become the best version of yourself

In Schijtluis vertelt cabaretier Marjolijn van Kooten over haar angststoornis, en hoe ze die geleidelijk overwon. In de marge van haar eigen verhaal komen ook de angstklachten van BN-ers als Sylvia Witteman en René van der Gijp aan de orde, mensen die bereid waren hun verhaal met Marjolijn en haar lezers te delen. Het boek van Marjolijn kreeg heel veel media-aandacht, en dan weet je als uitgever dat je iets bijzonders hebt uitgebracht. Marjolijn was te horen op diverse radiozenders (onder meer radio 1 en het populaire Spijkers met koppen op radio 2), ze zat bij Jeroen Pauw in de uitzending en er volgt nog veel meer. Het mooiste is wellicht dat lotgenoten razend enthousiast zijn over haar boek, dat getypeerd wordt als ‚zeer herkenbaar’ en ‚ ondanks alles hoopgevend’. Bestel Schijtluis.

cover Schijtluis

Aan de andere kant van het spectrum zit de succesvolle hardloopster en runningtherapeut Esther Koning, die haar bevlogenheid voor hardlopen wist te vertalen in een prachtig vormgegeven boek. Renspiratie is om meerdere redenen uniek: het is een hardloopboek geschreven door een vrouw, en met de stijl van het boek zal het ook vooral vrouwen aanspreken. Renspiratie is als een goed kookboek: als je er in bladert krijg je zin om te rennen, zoals het kookboek je naar de keuken lokt. Al direct bij de presentatie, op 27 november bij boekhandel H. de Vries in Haarlem, bleek de enorme potentie van deze andersoortige hardlooptitel: het boek behoorde direct tot de best verkopende boeken van deze gerenommeerde boekhandel in Haarlem. En in de rest van het land zal het enthousiasme ook groot zijn, denken we… Bestel Renspiratie.

Cover RENSPIRATIE

Uitgeverij Lucht heeft nu twaalf titels in de aanbieding, en allemaal blijken ze een publiek te hebben. Dus gaan we vol enthousiasme door met onze passie, en houden we u graag op de hoogte via de nieuwsbrief, Facebook of Twitter @uitgeverijlucht

vriendelijke groet, Bram Bakker, uitgever