Gemiddeld één op de zes werknemers heeft een psychische aandoening. De meeste van deze werknemers houden hun stoornis geheim uit angst voor stigmatisering.

Helaas is die angst nog terecht ook, want veel werkgevers zijn ervan overtuigd dat mensen met een psychische aandoening zich veelvuldig ziek melden en dus onbetrouwbaar zijn, en dat ze de hen opgedragen taken niet aankunnen. Maar voor mensen met een mentale kwetsbaarheid is werken juist een houvast. Het biedt ze structuur, plezier, sociale contacten en het gevoel iets nuttigs bij te dragen aan de maatschappij.

Hoe doorbreek je dit stigma? Door als werknemer en werkgever met elkaar in gesprek te gaan!

In Werken als een gek, dé handleiding voor werken met een psychische aandoening voor werkgevers én werknemers, lees je hoe je zo’n gesprek aangaat. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal, vertelt Marieke Sweens hoe je als werknemer je psychische aandoening bespreekbaar kunt maken en hoe je daar als werkgever mee omgaat.

Wat leveren die gesprekken op? Dat werknemers hun belemmeringen niet langer hoeven te omzeilen, maar hun talenten kunnen inzetten. Hun productiviteit stijgt, hun ziekteverzuim daalt. Winst voor werknemer én werkgever!

Het voorwoord van dit boek is geschreven door Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Marieke Sweens

Marieke SweensMarieke Sweens (1968) werkt bij een gemeente en heeft haar eigen bedrijf Poco Loco. Vanuit haar bedrijf geeft ze workshops over werken met een psychische aandoening en biedt ze wandelcoachtrajecten aan mentaal kwetsbare werknemers die op hun werk niet goed uit de verf komen.

Leer hier meer over Marieke 

 

 

Bestellen

Je kan het boek hier bestellen.

  • Werken als een gek Marieke Sweens

    Werken als een gek

    16,95